Kansalaisten Foorumi

Olen joskus aiemminkin kysellyt kansalaisten foorumin perään. Kysymys olisi keskustelupaikasta joka keskittää ja koordinoi poliitikkojen, virkamiesten ja kansalaisten välisen kommunijkaation yhteen paikkaan. Foorumi voisi linkittää twitterin, facebookin instagramin ja muut alustat yhteen paikkaan. Jokaisen itseään kunnioittava poliitikko joka on oikeasti kiinnostunut kansalaisten ajatuksista tulisi olla jäsenenä foorumissa.

Väitän että poliittinen keskustelu ja media elävät monessa asiassa eri maailmassa kuin tavallinen tallaaja ja veronmaksaja. Välillä tuntuu siltä että kansalaista pidetään liian tyhmänä ymmärtämään politiikkaa ja varmaan EU-politiikkaa ei ymmärräkään, ja jos joku luulee ymmärtävänsä on väärässä, koska ei Brysselissäkään ymmärretä.

Olen aivan varma että 5 miljoonaisesta kansasta löytyy mainioita ratkaisuja moneen käytännön ongelmaan joista poliitikot voisivat ottaa kopin ja viedä palloa kohti kotipesää, jos vain kohtaaminen olisi tehty helpommaksi kuin pitää vain pullakahvituksia Esson baarissa kerran vuodessa.

Yhteiskunnan tulisi moderoida foorumia ja rekisteröitymällä voisi sitten kysymyksiä ja ratkaisuja esittää, joita sitten voidaan yhdessä kehittää ja parhaimmat ajatukset viedään eteenpäin ja huonot jäisivät aikakirjoihin kertomaan ajan hengestä.

Tällainen foorumi olisi parhaimmillaan kansanvaltaa muulloinkin kuin vaalipäivänä ja ujoimmat poliitikot voisivat vakoilla mitä kansalaiset ajattelevat ja heittää kansan ajatuksia sitten suurena viisautena suustaan.

Niin että onx Jutta fyrkkaa tällaiseen? Voi maksaa monta tuhatta (siis euroa eikä tuhatta miljoonaa)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s