Pikkuyrittäjä ja senioriyrittäjä, No mitäs se nyt sitten on?

Minulle esiteltiin pikkuyrittäjä-projekti, joka on aivan riemastuttava hanke, jossa 10-vuotiaat koululaiset saivat tehtäväkseen perustaa pienissä ryhmissä yrityksiä.

Heidän suunnittelemistaan logoista mainostoimisto teki oikeat logot ja bannerit ja sitten tuotteille järjestettiin koulussa myyntipäivä. Fantastisia innostuneita pikkuherroja ja-rouvia oli myymässä tuotteitaan; leipiä ja sämpylöitä, kotonatehtyä suklaata, kakkuja, koruja, ja myyntipuheet oli harkittuja, tekemisen riemu huipussaan ja asiakkaat iloisia.

Jos saamme edes osastakin näistä tulevaisuuden yrittäjiä, ei ole huolen häivää.

http://youtu.be/y58HpDfX3xQ

Samanlainen asenne tulisi olla myös aikuisilla yrittäjillä suhteessa tekemisiinsä ja yritykseensä ja yrittämiseensä.

Pikkuyrittäjistä innostuneena mietin, että miten hauskaa olisi järjestää samanlaista senioritoimintaa eläkeläisille, tai muuten työelämästä sivussa oleville.

Yhteiskunnalle ei liene haitaksi, jos eläkeläisiä aktivoitaisiin tekemään senioriyrittäjyyttä, se olisi hauskaa, aktivoivaa, ja siitä saisi lisätuloa. Yhteiskunnan tulisi olla siten mukana, että pienistä tuloista ei verottaja ota mitään ja jos tulot nousevat tarpeeksi suureksi, niin maksamalla 5-10% omalla sosiaalitunnuksellaan olisi velvollisuudet hoidettu.

Toiminta voisi olla mitä vain, sukkien kutomisesta ja pullien tekemisestä konsultointiin. Kyllähän näitä tehdäänkin, mutta se että sitä systemaattisesti järjestettäisiin ja tuettaisiin ja autettaisiin, ei tapahdu.

Olisi aivan mahtavaa, jos tällainen porukka lähtisi toteuttamaan yrityksille palvelun myymistä. Meillä kun niin usein valitetaan huonosta palvelusta, voisivat senioriyrittäjät myydä palvelua.

Siis esimerkiksi joku lauantai 20 hengen ryhmä pakkaa citymarketissa ihmisten ostoskasseja pari tuntia ja kauppias maksaa heille jonkun summan siitä.

Yrityksissä voitaisiin käydä antamassa 5-10 minuutin hartiahieronta henkilökunnalle, auton ikkunoiden pesu kaikille huoltoaseman asiakkaille, tällä ei ole mitään rajaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s