Nälkä….muistatko tunteen?

Pieni pilkahdus nälän tunteesta ja löydät itsesi jääkaapilta tai keksivarastoa tyhjentämästä?

Nykyihminen ei enää syö nälkäänsä, vaan suorittaen syömistä yhden kerran päivässä; aamusta iltaan.

Sama ilmiö on myös työelämässä. Menestyksen ja työnteosta nauttimisen nälkä on kateissa. Työpaikalla käydään suorittamassa työtehtäviä sen enempää ajattelematta, kiire on, esimies vaatii, mutta jokin kipinä on kateissa.

Useimmiten ongelma selviää katsomalla peiliin; siellähän se väsähtänyt duunari lymyilee kulahtaneen jakun tai pikkutakin syövereissä itsesäälissä piehtaroiden ja kovaa maailmaa manaillen.

Saattaapi olla että mieleen on joskus pilkahtanut, että syy voikin olla MINUSSA, eikä yrityksessä, esimiehessä, työkavereissa, virkamiehissä,poliitikoissa, maahanmuuttajissa, Putinissa tai ilmastonmuutoksessa.

Ei vika ole sinussa, vaan asenteissasi. Olet pikkuhiljaa ajautunut suorittamaan sen enempää ajattelematta, kipinäsi on sammunut ja aiempien vuosien dynaamisuutesi on sulanut makkaraksi vyötärölle.

No trouble, jokainen päivä on ainutlaatuinen. SINÄ voit itse päättää miten päiväsi käytät; oletko ystävällinen, utelias, kiinnostunut ympärilläsi olevista asioista, ihmisistä. Voit rauhassa nauttia tekemistäsi virheistä, onnistumisista, voit kirjata niitä ylös, jotta saat niistä iloa vielä vuosienkin jälkeen. Yritä ymmärtää ympäristöäsi, toisten käyttäytymistä, yrityksen tavoitteita. Jos et saa langan päästä kiinni, niin kysy, ei kysymisestä ketään rangaista.

Etsi vanhat ystäväsi, jatka vanhaa harrastustasi, käy elokuvissa, teatterissa, torilla ja ennenkaikkea nauti elämästäsi ja työstäsi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s